PER/MEDIÁCIÓ-HALLGATÁS/MEGHALLGATÁS

Sok konfliktus forrása, hogy a vitában álló felek nem tudnak kommunikálni egymással és azt érzik, a másik fél nem hallgatja meg őket. „Oda se figyel arra, amit mondok!” – hangzik el sokszor és ez gyakran a kommunikáció megszűnésével jár kézen fogva.  

A HALLGATÁS EREDMÉNYE 
A hallgatás eredménye gyakran az, hogy a felek nem tudják egymással megosztani az igazi problémáikat és annak gyökerét nem tudják sem megtalálni, sem kigyomlálni. 

A PER A MEGOLDÁS? 
Sokszor azért indít egyik vagy másik konfliktusban levő fél pert, mert az gondolja, majd a  bíró meghallgatja, majd kiderül, hogy neki volt igaza, majd a perben elmondhatja a véleményét a vitáról, illetve a másik félről. Azt kell mondjam erre nem a per a legmegfelelőbb megoldás. A perben is van lehetőség a tárgyaláson a személyes előadásra, de nyilván jogi keretek között és a releváns tények vonatkozásában. A peres eljárás nem feltétlenül biztosít a bírónak elegendő eszközt ahhoz, hogy a konfliktust megoldja a probléma gyökerét feltárja, hanem célja, hogy a jogvitát eldöntse. 

MEDIÁCIÓ 
A mediációs eljárásban nem a vita eldöntése, hanem a konfliktus feloldása a cél. Nyilván az ellentétek megmaradnak, nem lehet cél a teljes békülés, de a valós probléma okát nagyobb eséllyel lehet a mediáció során feltárni. Erre itt több idő áll rendelkezésre, illetve a mediátor más, több pszihológiai és coaching eszközt tud használni, mint a bíró. Így pedig nagyobb eséllyel lehet egy mindkét félnek megfelelő “win-win” megállapodást kötni. 

+3670 363 0453

Cím: 8900 Zalaegerszeg Batthyány u.3-7.III.13.

 
 

Email kapcsolat@drgaiderne.com

Irodám
8900 Zalaegerszeg Batthyány u.3-7.III.13.
Ügyfélfogadás

Csak előre egyeztetett időpontban

Elérhetőségeim

Tel: +3670 363 0453

Email: Kapcsolat@drgaiderne.com

Ezt a honlapot dr. Gaiderné dr. Gáspár Éva, a Zala Vármegyei Kamarába Ü.10/2007. lajstromszámmal bejegyzett, és 36060375 kamarai azonosító számon nyilvántartott ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Az ügyvédi honlap tartalmára és megjelenésére vonatkozó rendelkezéseket a Magyar Ügyvédi Kamara (https://mük.hu/ )által megalkotott, az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló szabályzat tartalmazza

Scroll to Top