“WIN-WIN” A MEDIÁCIÓBAN  

MIT JELENT A WIN-WIN SZEMLÉLET? 

A “Win-Win” angol kifejezés, ami “Győztes-Győztes” szituációt jelent. Olyan megegyezés, mely minden félnek kölcsönösen előnyös.  

MIÉRT JÓ EZ? 

A “Win-Win” megállapodásban a felek úgy kötnek egyezséget, hogy az abban foglaltak, egyik szereplő érdekeit sem sértik. Ilyenkor mindegyik fél úgy érzi, hogy jól járt.

HA NEM ÍGY GONDOLKODUNK 

Legyen az családi vagy üzleti konfliktus, ha az egyik fél csak arra gondol, hogy neki legyen jó és a másik fél érdekeit figyelmen kívül hagyja, még ha nyertesként is jön ki az adott szituációból, nem biztos, hogy jól jár.  Hosszú távon ez a tüske a felek közötti későbbi kapcsolatot megmérgezheti. Egy kényszermegállapodásban ugyanis mindig lesz vesztes fél. 

LEHETSÉGES EZ? 

A mediátor mindig igyekszik “win -win” megállapodás megkötésében közreműködni. Ha ugyanis a felek mindegyike úgy hagyja el a tárgyalóasztalt, hogy azt érzi, nem sérült érdeke, hanem nyert a megállapodással, akkor valószínűleg a megkötött megállapodás hosszú távon élni fog és működőképes lesz. Amennyiben azonban az egyik fél rossz szájízzel, vert seregként hagyja el a megbeszélés helyszínét, akkor nem biztos, hogy a megállapodás betartása és fenntartása célja lesz. 

Célom tehát mediátorként, “win-win” megállapodás kötése. 

Fotó: canva.com

+3670 363 0453

Cím: 8900 Zalaegerszeg Batthyány u.3-7.III.13.

 
 

Email kapcsolat@drgaiderne.com

Irodám
8900 Zalaegerszeg Batthyány u.3-7.III.13.
Ügyfélfogadás

Csak előre egyeztetett időpontban

Elérhetőségeim

Tel: +3670 363 0453

Email: Kapcsolat@drgaiderne.com

Ezt a honlapot dr. Gaiderné dr. Gáspár Éva, a Zala Vármegyei Kamarába Ü.10/2007. lajstromszámmal bejegyzett, és 36060375 kamarai azonosító számon nyilvántartott ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Az ügyvédi honlap tartalmára és megjelenésére vonatkozó rendelkezéseket a Magyar Ügyvédi Kamara (https://mük.hu/ )által megalkotott, az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló szabályzat tartalmazza

Scroll to Top